Ποια είναι η καλύτερη μέθοδος λιποαναρρόφησης;

Υποψήφια ασθενής: Με τόσες πολλές μεθόδους λιποαναρρόφησης, βρίσκομαι πραγματικά σε σύγχυση.

Έχει προγραμματιστεί η λιποαναρρόφησή μου, με την παραδοσιακή μέθοδο.

Ποιος όμως, είναι ο καλύτερος τρόπος; Λέιζερ / smart lipo ή παραδοσιακή;

Σίγουρα θα υπάρχουν πολλές, διαφορετικές απόψεις.

Φοβάμαι μήπως έκανα λάθος με την επιλογή της παραδοσιακής μεθόδου, και ανησυχώ μήπως είναι επίπονη ή ότι το τελικό αποτελέσματα δεν θα είναι καλό.

Julio Garcia, MD, Las Vegas Plastic Surgeon

Η συντριπτική πλειοψηφία των λιποαναρροφήσεων, που γίνεται σήμερα, εκτελούνται με την παραδοσιακή μέθοδο.

Οι νεότερες τεχνικές προσφέρουν, μικρά ως και μηδαμινά πλεονεκτήματα. Προσωπικά, χρησιμοποιώ τους υπερήχους, διότι είναι πιο εύκολο για μένα να αφαιρέσω το λίπος, ιδιαίτερα σε ινώδη περιοχές. Κατά την γνώμη μου, είναι πραγματικά θέμα του χειρουργού.

Θα μπορούσα να αφαιρέσω την ίδια ποσότητα λίπους με την παραδοσιακή λιποαναρρόφηση, απλώς θα μου ήταν λίγο πιο δύσκολο.

Όσον αφορά τους ισχυρισμούς του ότι υπάρχει καλύτερη συστολή του δέρματος με τις νεότερες τεχνικές, νομίζω ότι δεν υπάρχουν οπτικές διαφορές στο τελικό αποτέλεσμα.

Jonathan Berman, MD, Palm Beach Plastic Surgeon

Η καλύτερη τεχνική λιποαναρρόφησης, είναι εκείνη που επιλέγεται, από τον αξιόπιστο πλαστικό χειρουργό σας.

Υπάρχουν τουλάχιστον 5 διαφορετικές τεχνικές, για να εκτελεστεί μια ασφαλής λιποαναρρόφηση. Ό, τι λειτουργεί καλύτερα στα χέρια του χειρουργού σας, αυτός θα είναι ο τύπος λιποαναρρόφησης, που θα πρέπει να εκτελεστεί σε σας.

 Ο Tiger Woods είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Αυτός μπορεί να επιλέξει τις πιο μοντέρνες και μεγαλύτερες λέσχες του γκολφ, αλλά αυτός χρησιμοποιεί πολλές διαφορετικές και παλιές. Γιατί ; Μα επειδή τον βολεύουν.

Οι περισσότεροι από εμάς ενημερωνόμαστε για τις τελευταίες τεχνικές και συσκευές. Επιλέγουμε, ότι λειτουργεί καλύτερα στα χέρια μας. Για το τι είδους αποτελέσματα μπορεί να σας προσφέρει ο χειρουργός σας, δείτε φωτογραφίες των ασθενών πριν και μετά, αυτό θα σας δώσει μια καλύτερη εικόνα.

Προσωπικά χρησιμοποιώ την tumsescent τεχνική λιποαναρρόφησης με υπερήχους, αφαιρώντας όχι περισσότερο από 5 λίτρα λίπους, ανά επέμβαση.

Otto Joseph Placik, MD, Chicago Plastic Surgeon,

Δεν υπάρχει η καλύτερη λιποαναρρόφηση, τουλάχιστον όχι ακόμα.

Οι διαφορετικές τεχνικές, μπορούν να έχουν και διαφορετικές εφαρμογές και οφέλη, ανάλογα με τον ασθενή και τον χειρουργό.

Αυτό μπορεί να ποικίλει με την τοποθεσία της θέσης λιποαναρρόφησης. Σε ορισμένες περιπτώσεις, έχω χρησιμοποιήσει laser, υπέρηχους, υδραυλική υποβοήθηση και αναρρόφηση σύριγγας.

Stanley Okoro, MD, Atlanta Plastic Surgeon,

Πάντα συγκρίνω την λιποαναρρόφηση και τον χειρουργό με το αυτοκίνητο και τον οδηγό.

Σε έναν αγώνα αυτοκινήτων, όπως NASCAR, δεν κερδίζει το αυτοκίνητο τον αγώνα. Αυτό που έχει σημασία είναι, το ποιος οδηγούσε το αυτοκίνητο.

Ομοίως, και στη λιποαναρρόφηση, η χειρουργική έκβαση της δεν βασίζεται στη μέθοδο, αλλά στον χειρουργό, που κάνει την λιποαναρρόφηση. Ουσιαστικά, το καλύτερο αποτέλεσμα στην λιποαναρρόφηση, εξαρτάται από την κατάρτιση και την εμπειρία του χειρουργού σας.

Ο χειρουργός σας, θα πρέπει να πιστοποιείται από την Αμερικανική Επιτροπή της Πλαστικής Χειρουργικής. Υπάρχουν πολλές τεχνολογίες, που είναι διαθέσιμες για να βοηθήσουν τον πλαστικό σας χειρουργό.

Οι πιο κοινές από αυτές είναι των υπερήχων ( Vaser & Lysonix ) και του λέιζερ ( υπάρχουν πολλές μάρκες). Κάθε τεχνολογία έχει τους δικούς της κίνδυνους και οφέλη. Δεν έχει σημασία ποιες τεχνολογίες χρησιμοποιούνται ως συμπλήρωμα για λιποαναρρόφηση, σημαντική είναι η εκπαίδευση, η εμπειρία, και οι αποφάσεις του πλαστικού σας χειρούργου, που θα κάνουν αισθητή την διαφορά στην έκβαση.

Ο χειρουργός, θα πρέπει να επιλέξει τη μέθοδο, που θα δώσει το καλύτερο αποτέλεσμα στον ασθενή. Ως εμπειρογνώμονας σε όλες τις μεθόδους λιποαναρρόφησης, μπορώ να επιλέξω ποια μέθοδος είναι ιδανική, για να επιτύχω το καλύτερο αποτέλεσμα.

William P. Coleman III, MD, Metairie Dermatologic Surgeon,

Σήμερα υπάρχουν τουλάχιστον 14 διαφορετικά εργαλεία, για την εκτέλεση της λιποαναρρόφησης.

Μόνο οι έμπειροι και ικανοί γιατροί, μπορούν να πάρουν τα καλύτερα αποτελέσματα, με αυτά.

Το κλειδί είναι να βρείτε τον καλύτερο πλαστικό χειρούργο στην λιποαναρρόφηση, και αφήστε τον να κάνει την επιλογή του.

Miguel Delgado, Jr. , MD, San Francisco Plastic Surgeon,

Δεν υπάρχει μία σωστή απάντηση ως προς, ποιο είδος λιποαναρρόφησης είναι καλύτερο.

Κάθε χειρουργός έχει τη δική του τεχνική, που λειτουργεί καλύτερα για αυτόν. Μερικές φορές η περιοχή και ο ασθενής, είναι αυτοί, που μπορεί να καθορίσουν τη μέθοδο, καθώς ορισμένοι χειρουργοί χρησιμοποιούν ένα συνδυασμό.

Αλλά το πιο σημαντικό πράγμα, που πρέπει να εξετάσετε είναι η εμπειρία του χειρουργού σας, ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι έχει πιστοποίηση από το Διοικητικό Συμβούλιο στην πλαστική χειρουργική, και ζητήστε να δείτε πολλές πριν και μετά εικόνες ασθενών του.

Μερικοί χειρουργοί μπορούν να κανονίσουν, ακόμα και μια συνάντηση με έναν ή δύο από τους ασθενείς τους, που έχουν υποβληθεί στην ίδια επέμβαση.

Jon F. Harrell, DO, Miami Plastic Surgeon,

Είμαι ένας πλαστικός χειρουργός, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει ένα μεγάλο αριθμό χειρουργικών επεμβάσεων λιποαναρρόφησης, και θεωρώ ότι ακόμη και εγώ είμαι σε σύγχυση, από τον αριθμό των τεχνολογιών, που ισχυρίζονται ότι προσφέρουν τα καλύτερα αποτελέσματα, σε λιγότερο χρόνο και με λιγότερη ταλαιπωρία.

Αν έχω πρόβλημα εγώ, πόσο μάλλον οι ασθενείς. Έχω χρησιμοποιήσει τους υπερήχους και το laser σε υποβοηθούμενη λιποαναρρόφηση, και μπορώ να δηλώσω κατηγορηματικά, ότι η καλλιτεχνική και τεχνική ικανότητα του χειρουργού είναι το 98% για ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Όπως και με οποιοδήποτε άλλη χειρουργική επέμβαση, ερευνήστε τον χειρουργό σας με μεγάλη προσοχή. Κοιτάξτε τις φωτογραφίες, που θα πρέπει να έχει στο γραφείο.

 Να είστε σίγουροι, ότι ο χειρουργός σας κατανοεί τις ανησυχίες σας, ενδιαφέρεται, και ότι προτείνει ένα χειρουργικό σχέδιο, που φαίνεται λογικό. Μην αγχώνεστε πάρα πολύ για την τεχνολογία, αλλά για την τεχνική.

Ronald Shelton, MD, Manhattan Dermatologist,

Καμία μέθοδος δεν είναι ούτε περισσότερο ούτε λιγότερο επώδυνη από ό, τι άλλη, σε μια λιποαναρρόφηση, αν και για ορισμένους ασθενείς, μια λιποαναρρόφηση με δόνηση, μπορεί να αποσπάσει τις απολήξεις των νεύρων και να την αισθάνεται ο ασθενής, ως λιγότερο ενοχλητική, αλλά μετά το αναισθητικό διάλυμα, είναι άνετη για τους περισσότερους ασθενείς.

Το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να είναι το ίδιο, ανεξάρτητα αν χρησιμοποιήσει τη συμβατική λιποαναρρόφηση ή τους υπερήχους ή την λιποαναρρόφηση με εκτόξευση ύδατος ή με λέιζερ. Το καλό αποτέλεσμα συνδέεται, με την εμπειρία και το ταλέντο του χειρουργού.

Steven Wallach, MD, Manhattan Plastic Surgeon,

Πάντα έλεγα ότι δεν είναι το ραβδί, αλλά ο μάγος, που κατέχει τη μαγεία.

Βρείτε ένα καλό χειρουργό, και μην ανησυχείτε τόσο πολύ για την τεχνολογία.

 

Robert T. Buchanan, MD, Highlands Plastic Surgeon,

Ο Dr. Baxter, τα έχει πει πολύ καλά. Δεν είναι η μέθοδος της χειρουργικής επέμβασης ή της αναισθησίας ή το μηχάνημα για, αλλά ο χειρουργός και η εμπειρία του.

Η παραδοσιακή λιποαναρρόφηση, εξακολουθεί να λειτουργεί πολύ καλά. Ήμουν ένας από τους πρώτους χειρούργους, που εκπαιδεύτηκαν σε αυτή τη χώρα από τους Ευρωπαίους, στις αρχές της περιόδου της λιποαναρρόφησης.

Χρησιμοποιώ ακόμα, την παραδοσιακή λιποαναρρόφηση και την βρίσκω πολύ αποτελεσματική, και με πολύ λιγότερα προβλήματα από τις άλλες μεθόδους. Είναι εφαρμόσιμη σε πολύ μικρές ή σε πολύ μεγάλες περιοχές. Ο πόνος, είναι ο ίδιος σε όλες τις μεθόδους. Παρά το γεγονός, ότι όλοι οι μέθοδοι είναι αποδεκτοί, θα πρέπει να ερευνήσετε την εμπειρία του χειρούργου σας.

Το Laser ή άλλοι τύποι μηχανικής λιποαναρρόφησης, πωλούνται σε γιατρούς χωρίς χειρουργική εμπειρία, που έχουν μάθει την τεχνική σε ένα σεμινάριο 1 -2 ημερών. Όπως δήλωσε ο Δρ Baxter, αυτή είναι μια πραγματική χειρουργική επέμβαση με πραγματικούς κινδύνους, συμπεριλαμβανομένου του θανάτου. Γι αυτό χρειάζεστε κάποιον, που μπορεί να μειώσει αυτούς τους κινδύνους στο ελάχιστο.

Darryl J. Blinski, MD, Miami Plastic Surgeon,

Όλοι οι μέθοδοι είναι καλοί. Έχω στη διάθεσή μου, πολλούς διαφορετικούς τύπους λιποαναρρόφησης. Από τις παραδοσιακές, με εκτόξευση ύδατος, με υπερήχους μέχρι το Body Jet.

Έτσι μπορώ και να τις αναμίξω και να τις ταιριάξω μεταξύ τους, ανάλογα με την περιοχή. Αυτό είναι μια καλή ιδέα, δεν νομίζετε;

George J. Beraka, MD, Manhattan Plastic Surgeon,

Η ακριβής τεχνική δεν είναι σημαντική. Χρησιμοποιώ προσωπικά την tumescent λιποαναρρόφηση.

Πολλοί άλλοι μέθοδοι, όπως η SmartLipo, είναι απλά έννοιες του μάρκετινγκ. Αυτό που θέλετε, είναι έναν επικυρωμένο πλαστικό χειρούργο, με μεγάλη εμπειρία και καλό μάτι. Ζητήστε να δείτε πολλές εικόνες πριν και μετά.

George Marosan, MD, Bellevue Plastic Surgeon,

Η λιποαναρρόφηση υπάρχει, περίπου 30 χρόνια. Προφανώς, υπήρχε μια εξέλιξη στην τελειοποίηση της τεχνικής με την πάροδο των ετών.

Αυτό που αποκαλούμε « παραδοσιακή» είναι το βασικό πρότυπο τεχνικής, που γίνεται από κάθε χειρουργό. Αυτό περιλαμβάνει την έγχυση στην στοχευόμενη περιοχή του λίπους με ένα αραιό διάλυμα λιδοκαΐνης, που προκαλεί μούδιασμα, και επινεφρίνης ( αγγειοσυσπαστική ).

Αυτά προκαλούν τοπική αναισθησία, για να διεισδύσει στην περιοχή. Οι περισσότεροι χειρουργοί όπως και δερματολόγοι, θα χρησιμοποιήσουν κάποιο επιπλέον αναισθητικό, από ενδοφλέβια νάρκωση σε γενική αναισθησία.

Οι υποστηρικτές της αυστηρά τοπικής αναισθησίας, δεν λένε όλη την αλήθεια. Οι περισσότεροι θα δώσουν επιπλέον, στον ασθενή χάπια για τον πόνο και αγχολυτικά, πριν από τη διαδικασία ή χρησιμοποιούν ενδομυϊκή ένεση Demerol, όταν " η ξύπνια" μέθοδος νάρκωσης γίνει πολύ επίπονη. Διαφορετικά εργαλεία, μπορούν επίσης να δώσουν μια πιο αποτελεσματική αφαίρεση λίπους.

Η τεχνολογία υπερήχων, η λιποαναρρόφηση με εκτόξευση ύδατος, και η λιποαναρρόφηση με λέιζερ, δεν δίνουν καλύτερα αποτελέσματα από την παραδοσιακή λιποαναρρόφηση, εκτός υπό ορισμένες συνθήκες.

Οι ασθενείς, ιδιαίτερα οι άντρες, που πάσχουν από γυναικομαστία, η λιποαναρρόφηση μπορεί να τους αφήσει μεγαλύτερες ουλές, ενώ τώρα, μπορούν να επωφεληθούν από αυτές τις νέες τεχνολογίες. Έχω χρησιμοποιήσει του υπέρηχους, για πάνω από 8 χρόνια, και μου έχουν προσφέρει άριστα αποτελέσματα. Θυμηθείτε, δεν είναι το μηχάνημα, αλλά ο χειρουργός που κάνει τη διαφορά.

Richard Baxter, MD, Seattle Plastic Surgeon,

Δεν είστε οι μόνοι που βρίσκεστε σε σύγχυση, με όλες τις επιλογές για λιποαναρρόφηση, και τις διαφημιστικές τους εκστρατείες.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να θυμάστε, είναι ότι η λιποαναρρόφηση είναι χειρουργική επέμβαση, και όχι μια θεραπεία spa.

 Όλες οι λιποαναρροφήσεις έχουν κάτι κοινό: ένα αραιό μείγμα τοπικής αναισθησίας εγχέεται στο λίπος, για να μουδιάσει την περιοχή και να μειώσει τους μετέπειτα μώλωπες. Αν η μόνο αναισθησία, είναι αυτή η τοπική ένεση, αυτό ονομάζεται “πρησμένη " τεχνική, και αυτό είναι μια μέθοδος αναισθησίας και όχι λιποαναρρόφησης.

Πολλοί ασθενείς προτιμούν κάποια ενδοφλέβια νάρκωση για την άνεση, ενώ άλλοι γενική αναισθησία. Υπάρχουν 3 τεχνικές αναισθησίας, που χρησιμοποιούνται συνήθως, αν και συχνά περιγράφονται ως τοπική εναντίον γενικής.

Τέλος, υπάρχουν τεχνολογίες που προστίθενται, όπως οι υπέρηχοι ( VASER ), ή λέιζερ και άλλοι. Όλες οι τεχνολογίες έχουν κινδύνους, για παράδειγμα, το δέρμα μπορεί να καεί με το λέιζερ.

Το μάρκετινγκ, υποστηρίζει ότι υπάρχει μια επιπλέον σύσφιξη του δέρματος, η οποία είναι πολύ μικρή, σύμφωνα με δημοσιευμένες μελέτες. Η εκπαίδευση, η εμπειρία, και οι αποφάσεις του χειρούργου κάνουν τη διαφορά, και την ανάρρωσή σας πιο ομαλή, και όχι οι νέες τεχνολογίες.

Δείτε την εμπειρία της Μάρας που υποβλήθηκε σε λιποαναρρόφηση απο τον Δρ Νώντα Καποσίτα, M. D