Συζήτηση

Μπορείτε να εξηγήσετε τη διαφορά μεταξύ της SmartLipo και της παραδοσιακής λιποαναρρόφησης σε άνδρες και γυναίκες;

Ερώτηση:
Είμαι ένας υγιής 48 ετών άνδρας με "σωσίβιο" και περίσσιο λίπος στην περιοχή της κοιλιάς. Δεν έχω υπάρξει ποτέ υπέρβαρος και το βάρος μου κυμαίνεται από 75-85 κιλά. Επιπλέον ασκούμε και προσέχω τη διατροφή μου. Είναι η λιποαναρρόφηση είναι η διαδικασία που απαιτείται για να απαλλαγώ από το σωσίβιο και το λίπος στην κοιλιά μου; Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της SmartLipo και της παραδοσιακής λιποαναρρόφησης; Σας ευχαριστώ.

Ναι, αφού έχετε δοκιμάσει τη διατροφή και την άσκηση χωρίς την επίλυση αυτών των προβλημάτων, η λιποαναρρόφηση θα πρέπει να βοηθήσει. Έχω δει ασθενείς που χάνουν κάποιο βάρος πριν από την λιποαναρρόφηση και τείνουν να έχουν πολύ καλύτερα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα από εκείνους που δεν το κάνουν. Πιστεύω ότι είναι ένα ζήτημα κινήτρων για να κρατήσει κάποιος το βάρος του σταθερό. Το Laser είναι ένα βοηθητικό μέσο της λιποαναρρόφησης. Υπάρχουν πολλοί τέτοιοι βοηθοί όπως οι υπέρηχοι, οι ραδιοσυχνότητες, τα ύδατα κλπ., για να αναφέρουμε μερικούς. Όλα υποστηρίζουν ότι βελτιώνουν την διαδικασία της λιποαναρρόφησης. Το καλύτερο για εσάς είναι να συμβουλευτείτε ένα μέλος της ASAPS για να δείτε ποια μέθοδος θα ήταν καλύτερη για την περίπτωσή σας και για να του εκφράσετε τις ανησυχίες σας.

Σας εύχομαι τα καλύτερα,
Gary R. Culbertson, MD, FACS

Η σύντομη απάντηση για τη διαφορά μεταξύ της παραδοσιακής λιποαναρρόφησης και της SmartLipo lipo: είναι τα εκατομμύρια δολάρια που ξόδεψαν στο μάρκετινγκ οι κατασκευαστές της συσκευής SmartLipo!

Για να μιλήσουμε σοβαρά: η υποβοηθούμενη λιποαναρρόφιση με λεϊζερ (π.χ η SmartLipo), όπως και η υποβοηθούμενη λιποαναρρόφηση με την βοήθεια υπερήχων ή με ύδατα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν επιτυχώς για τη θεραπεία του προβλήματός σας, εφ 'όσον η ελαστικότητα του δέρματός σας είναι αποδεκτή. Μελέτες έχουν δείξει ότι υπάρχει πολύ μικρή διαφορά μεταξύ αυτών των μεθόδων.

Ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι η επιλογή του χειρουργού όχι, το μηχάνημα. Ο ξυλουργός και όχι το σφυρί, είναι αυτός που κάνει τη διαφορά.

Thomas G. S. Fiala, M.D. - View Other Answers by this Doctor
Altamonte Springs, FLPractice Website

Από την περιγραφή σας, η λιποαναρρόφηση θα λύσει το πρόβλημά σας. Αντί της ανησυχίας σχετικά με το είδος της λιποαναρρόφησης (όλες κάνουν ουσιαστικά το ίδιο πράγμα), επιλέξτε ένα χειρουργό με σημαντική εμπειρία στην λιποαναρρόφηση. Η εμπειρία είναι πιο σημαντική από τον τύπο της λιποαναρρόφησης.

Robert T. Buchanan, M.D. - View Other Answers by this Doctor
Highlands, NC

Η ζήτηση στην ιατρική αισθητική της τεχνολογίας έχει οδηγήσει σε μια αγορά που έχει πλημμυρίσει κυριολεκτικά με νέες συσκευές, προϊόντα και διαδικασίες, όπως την Smart Lipo, που όλες ισχυρίζονται ότι είναι η «τελευταία και καλύτερη" ή "η μεγαλύτερη εφεύρεση". Συχνά απαιτείται μεγάλη έρευνα και προσοχή για να ταξινομήσετε όλες τις νέες (και συχνά όχι και τόσο νέες) τεχνολογίες, που διατίθεται στην αγορά για τους επαγγελματίες και το κοινό. Δεν έχω δει καμία μελέτη, που να δείχνει πλεονέκτημα στην Smart Lipo σε σύγκριση με την παραδοσιακή λιποαναρρόφηση. Αντίθετα μπορεί να υπάρξει αυξημένος κίνδυνος επιπλοκών, διότι από ότι φαίνεται αυτή η συσκευή χρησιμοποιείται από πολλούς γιατρούς με απολύτως καμία επίσημη χειρουργική κατάρτιση, που μόλις εισήλθαν στον κόσμο της αισθητικής ιατρικής.

Στην πρακτική μου χρησιμοποιώ υποβοηθούμενα μέσα στην λιποαναρρόφηση. Οι διαδικασίες αυτές πραγματοποιούνται με πρήξιμο κατά την λιποαναρρόφηση. Η εκπαίδευση του γιατρού βέβαια είναι πολύ πιο σημαντική, από ότι τα μέσα που χρησιμοποιούνται σε αυτή τη διαδικασία. Η λιποαναρρόφηση είναι η πιο συχνά εκτελούμενη χειρουργική διαδικασία κάθε χρόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Παραδόξως, η πλειοψηφία των γιατρών που εκτελούν λιποαναρρόφηση στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι πλαστικοί χειρουργοί. Στην πραγματικότητα, πολλοί δεν έχουν καμία επίσημη χειρουργική εκπαίδευση. Φαίνεται δύσκολο να το πιστέψει κανείς, αλλά πολλοί γιατροί που εκτελούν την παραδοσιακή λιποαναρρόφηση ή την Smart Lipo δεν είχαν καμία εκπαίδευση πάνω σε αυτή εκτός από ένα "μάθημα του σαββατοκύριακου." Φοβάμαι ότι ορισμένοι επαγγελματίες, και τώρα οι καταναλωτές βλέπουν την λιποαναρρόφηση ως μια απλή χειρουργική επέμβαση, δεδομένου ότι δεν συνεπάγονται μεγάλες τομές, και απαιτεί ελάχιστες ή και καθόλου ραφές. Αυτή είναι η αλήθεια.

Η λιποαναρρόφηση, στο μυαλό μου, είναι μια πολύ δύσκολη εγχείρηση, η οποία απαιτεί προσεκτικό σχεδιασμό και προετοιμασία, και μεγάλη φροντίδα και φινέτσα όταν εκτελούνται από έναν πραγματικό πλαστικό χειρουργό. Απαιτεί μια τρισδιάστατη κατανόηση των στρωμάτων της ανθρώπινης ανατομίας, κάτι που είναι δεύτερη φύση σε έναν χειρουργό και μόνο. Νομίζω ότι είναι συχνά ανεπαρκής η κατανόηση της ανατομίας και ίσως, της αντίδρασης του οργανισμού σε μια χειρουργική επέμβαση, η οποία οδηγεί σε πενιχρά αποτελέσματα λιποαναρρόφησης και περιγράμματος του σώματος, που δυστυχώς είναι τόσο συχνά.

Αν και δεν είναι πολλές οι αισθητικές επεμβάσεις αισθητικής χειρουργικής που εκτελούνται στα χειρουργεία των νοσοκομείων, το γεγονός ότι ένα νοσοκομείο έχει χορηγήσει προνόμια σε έναν χειρουργό για μια συγκεκριμένη διαδικασία, αυτό σας εξασφαλίζει ότι ο χειρουργός έχει επιτύχει ένα αποδεκτό πρότυπο επάρκειας. Σημαίνει επίσης ότι ο χειρουργός σας θα είναι σε θέση να σας φροντίσει σε ένα νοσοκομείο, αν προκύψουν επιπλοκές από την αισθητική χειρουργική επέμβαση. Εάν σχεδιάζετε οποιοδήποτε είδος αισθητικής επέμβασης, θα πρέπει να έχετε την δέουσα επιμέλεια για να διαπιστώσετε αν ο χειρουργός σας έχει τις κατάλληλες πιστοποιήσεις και την εμπειρία.

Michael Law, M.D. - View Other Answers by this Doctor
Raleigh, NC
Practice Website

Για να απαντήσω στην πρώτη ερώτησή σας, από ότι φαίνεται θα μπορούσατε κάλλιστα να είσαστε ένας καλός υποψήφιος για λιποαναρρόφηση. Ο ιδανικός ασθενής της λιποαναρρόφηση έχει εντοπιστεί το περίσσιο λίπος, που δεν υποχωρεί με δίαιτα και άσκηση και είναι κοντά στο ιδανικό του βάρος. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά «εργαλεία» που διατίθεται για την εκτέλεση της λιποαναρρόφησης και η SmartLipo είναι ένα από αυτά. Τα καλά αποτελέσματα μπορούν να επιτευχθούν με τα περισσότερα από αυτά. Αυτό που είναι κρίσιμης σημασίας είναι η ικανότητα και η εμπειρία του χειρούργου και όχι το μηχάνημα που χρησιμοποιείται.

Bruce K. Barach, M.D. - View Other Answers by this Doctor
Schenectady, NY

λιποαναρρόφηση
Δείτε τον Νώντα Καποσίτα να σχολιάζει τις νέες τεχνικές της λιποαναρρόφησης στην εκπομπή του Μιχάλη Κεφαλογιάννη "My Life" στο Mega channel,όπως 3D και 4D High definition λιποαναρρόφηση,smart lipo με λέιζερ,vaser lipo με υπέρηχους αλλά και με επεμβατικές μεθόδους όπως είναι η κρυολιπόλυση